Συμμετοχή του Ομίλου Ροταρακτ Αθηνών στη διεθνή πολυομιλική δράση Traditional Breakfast !


Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ο Όμιλος Ροταρακτ Αθηνών εκπλήρωσε επιτυχώς τη συμμετοχή του στη διεθνή πολυομιλική  δράση με την ονομασία « Traditional breakfast », η οποία διοργανώθηκε από τον σέρβικo Όμιλο Ροταράκτ Nις.

Greek traditional breakfast

 

Σημείο αναφοράς της εν λόγω δράσης ήταν η ανταλλαγη διατροφικων συνηθειών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συγχρονη μάστιγα της παχυσαρκίας. Πιο συγκεκριμένα, ένας όμιλος από κάθε χώρα στα πλαίσια του παραπάνω σκοπού, θα προωθούσε με τη μορφή φωτογραφίας το παραδοσιακό πρωινό της χώρας του.

Η προετοιμασία του δικού μας ελληνικού πρωινού, έλαβε χώρα στο σπίτι του Κοσμήτορα του Ομίλου μας, Ρκτ. Χρήστου Χαχλιουτάκη. Στόχος όλων ήταν η όσο το δυνατόν πληρέστερη αποτύπωση ενός παραδοσιακού ελληνικού πρωινού που θα ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με την κεντρική ιδέα της διεθνούς πολυομιλικής δράσης. Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν συγκαταλέγονται τα εξής: γάλα, φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, ψωμί,  βούτυρο, μέλι, σπανακόπιττα, κηρήθρα, μπουγάτσα, φρούτα εποχής, μαρμελάδα βερύκοκο καθώς και παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι φωτογραφίες εστάλησαν στον Ρκτ. Παύλο Σαμπατακάκη ο οποίος προχώρισε στην ποιοτική επεξεργασία της πλέον κατάλληλης φωτογραφίας. Κατόπιν, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Ομίλου προώθησε την φωτογραφία μας μαζί με ένα κείμενο με πληροφορίες για το περιεχόμενο του ελληνικού πρωινού στο επίσημο e-mail του Ομίλου Nis.
O σέρβικος Όμιλος σκοπεύει να δημοσιεύσει την φωτογραφία του ελληνικού πρωινού στην επίσημη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook. Επίσης θα δωθούν πιστοποιητικά συμμετοχής και θα δημιουργηθεί ένα ebook με όλες τις φωτογραφίες από τους Ομίλους που συμμετείχαν.