Επίσκεψη στο Kέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα!


Ο Ο.Ρ.Α επισκέφτηκε το Kέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα δίνοντας συνέχεια στο μήνυμα αλληλεγγύης για τους Σύριους Πρόσφυγες.

Ο Όμιλος μας σε συνέχεια της μεγάλης κοινωνικής δράσης που έχει ξεκινήσει για αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες στη χώρα μας, συλλέγοντας καθημερινά και ασταμάτησα ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, το πρωί της 18ης Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

επισκεψη ελαιωνα

Στο κέντρο φιλοξενίας μας περίμενε κλιμάκιο του Υπουργείο Εσωτερικών – Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όπου συζητήσαμε με την υπεύθυνη κα. Ανθή Καραγγέλη για το μείζον πρόβλημα και την προσφορά που θα ακολουθήσει από πλευρά μας.

Στην παραπάνω επίσκεψη έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος, Χρήστος Κατωπόδης, η ΑντιΠρόεδρος, Μαρία Αντωνίου, το μέλος μας Γιώργος Μιχαηλίδης καθώς και το υποψήφιο μέλος μας Ευτέρπη Μιχαηλίδου. Κοντά μας ήταν και το επίτιμο μέλος Ροτ. Μιχάλης Άλπμαν, ο οποίος ήδη έχει δωρίσει στον Όμιλο ιατρικοφαρμακευτικό υλικό αξίας 2.500 ευρώ. Η παραμονή μας στο χώρο διέρκησε περίπου δύο ώρες. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους, καταγράψαμε τις ανάγκες και μιλήσαμε με το ιατρικό προσωπικό του κέντρου.

Ζητήθηκε άμεσα η συμβολή μας στη δημιουργία ενός οδοντιατρείου και η συνδρομή μας σε ρουχισμό. Ο Ο.Ρ.Α ανταποκρινόμενος πάντα με υψήλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για την δημιουργία του οδοντιατρείου και καλεί όλους εσάς να συμβάλετε σε αυτή του την προσπάθεια. Στις 13 Νοεμβρίου πραγματοποιείται fundraising event στο Αcro club, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων ενώ ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με Ομίλους Ροταράκτ έπο την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή που επιθυμούν να συμβάλουν χρηματικά σε αυτό μας το έργο.

Στο τέλος της συνάντησης ανανεώσαμε το ραντεβού μας δεσμευόμενοι να συνδράμουμε αποτελεσματικά και άμεσα στις ανάγκες που μας ζητήθηκαν.