Εισδοχή τou Ροταράκτ της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ στo Med MDIO !


Την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των χωρών-μελών του Mediterranean Multi-District Information Organization (Med MDIO) η εισδοχή του Ροταράκτ της ελληνικής 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, στην οποία ανήκει ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών.

med mdio

Είχε προηγηθεί επικοινωνία σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ του Yπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του Ροταράκτ της 2470 Περιφέρειας ΔΡ και μέλους του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών Ρκτ. Παύλου Σαμπατακάκη με την Εκπρόσωπο Ιταλίας στo Med MDIO και Προπρόεδρο του Ομίλου Ροταράκτ Τροπέας Ρκτ. Daphne Iannelli καθώς και με την Πρόεδρο Med MDIO 2014-15 Ρκτ. Vera Damerjian.

Με γρήγορούς ρυμθούς και ύστερα από έγκριση της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ ακολούθησε  η αποστολή της αίτησης εισδοχής η οποία υπογράφτηκε από τον Εκπρόσωπο Ροταράκτ της 2470 ΠΔΡ Ρκτ. Βασίλειο Πασιπουλαρίδη και από την Διοικητή της 2470 ΠΔΡ Ροτ. Μαριάννας Καλοειδά. Μετά την αποστολή των εγγράφων, ο Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης αποδέχτηκε την πρόταση του Εκπροσώπου Ροταράκτ Ρκτ. Βασίλειου Πασιπουλαρίδη για την θέση του Εκπροσώπου Ελλάδος στο Μed. MDIO.

Είναι πολύ σημαντικό για κάθε Ροταράκτορα να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει ο όρος Multi-District Information Organization. Πρόκειται για οργανισμούς που λειτουργούν ως περιφερειακά κέντρα για τα μέλη των Ομίλων Ροταράκτ. Οι ΜDIO περιλαμβάνουν Ομίλους Ροταράκτ από δύο ή παραπάνω Περιφέρειες μίας χώρας ή και μεταξύ περισσοτέρων. Ένας από τους βασικούς σκοπούς δημιουργίας τους είναι η διάδοση πληροφοριών και η διευκόλυνση επικοινωνίας μεταξύ Ομίλων Ροταράκτ στις περιφέρειες που συμμετέχουν. Οι MDIO αποτελούν ένα μέσο ενημέρωσης επικοινωνιακών προγραμμάτων, τοπικών και διεθνών ειδήσεων καθώς και εκδήλωσεων. Επίσης συμβάλουν στην ενοποίηση μεταξύ Ροταρακτόρων από διαφορετικούς ομίλους, περιφέρειες και χώρες εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής. Τα μέλη των ομίλων Ροταράκτ εξυπηρετούνται λαμβάνοντας πληροφορίες με τη μορφή δημοσιεύσεων, υπηρεσίες διαδικτύου καθώς και απευθείας συνδέσεις με το προσωπικό του Διεθνούς Ρόταρυ.

Το καταστατικό της Mediterranean MDIO δημιουργήθηκε από τις ιδρυτικές Περιφέρειες ΔΡ 2100-Ιταλία, 2202-Ισπανία, 2450(τώρα 2451-Αίγυπτος και 2452-Κύπρος/Λίβανος) και 9010-Αλγερία/Μαρόκκο/Τυνησία. Εγκρίθηκε από το Διεθνές Ρόταρυ στις 13 Φεβρουαρίου 2013. Με την πάροδο του χρόνου έλαβαν χώρα εισδοχές και άλλων περιφέρειών που βρίσκονται γύρω από την Μεσόγειο ( 1700-Γαλλία, 1760-Γαλλία, 1730-Γαλλία/Μονακό, 1912-Σλοβενία, 2090-Ιταλία, 2203-Ισπανία, 2110-Ιταλία/Μάλτα, 2071-Ιταλία, 2483-Μαυροβούνιο). Η Ελλάδα είναι η 15χώρα που γίνεται μέλος αυτής της πολύ μεγάλης ένωσης Ροταράκτ μεταξύ Περιφερειών ΔΡ.

To Mediterranean Convention (MEDICON) είναι το κέντρικο γεγονός του Med MDIO κάθε ροταριανή χρονιά. Πρόκειται για μια εκδήλωση 3-5 ημερών που πραγματοποιείται κατά προτίμηση την άνοιξη κάθε έτους σε μία από τις χώρες-μέλη. Η διάταξη της εκδήλωσης περιλαμβάνει workshops του ΜEDICON καθώς και συνεδριάσεις του διοικητικού Συμβουλίου Med MDIO. Το μεγάλο αυτό event του Οργανιμού πραγματοποιείται κάθε χρονιά σε διαφορετική χώρα. Καλεσμένα είναι όλοι οι Ροταράκτορες και Ροταριανοί από όλο τον κόσμο! Το φετινό ΜEDICON θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Aπριλίου στις πόλεις Paestum και Salerno της Ιταλίας.