Βραβεία


SENDyourapp-495x400

Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη για το καλύτερο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Project (Best European Service Project).

Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών, στις 3 Μαΐου 2014, στο EUCO στη Γαλλική Ριβιέρα,  βρέθηκε στη κορυφή της λίστας των Ευρωπαϊκών κοινωνικών project, κατακτώντας την πρώτη θέση για την τεράστια ιατρική δράση στο άγονο νησί της Ανάφης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6/7/8-12-2013, όπου ο όμιλος μαζί με κλιμάκιο, ιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών βρέθηκε στο νησί, στελεχώνοντας με επιτυχία μια διήμερη ιατρική δράση. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού και εμβολιασμοί  σε όλους τους μαθητές, έγιναν αιμοληψίες και ηλεκτροκαρδιογραφήματα στους εξεταζόμενους και έγινε μελέτη αγγειακού συστήματος των ενηλίκων με συσκευές υπερήχων. Επίσης, δωρίστηκαν  μετρητές σακχάρου και ηλεκτρονικά θερμόμετρα σε άτομα που τα είχαν ανάγκη, μοιράστηκαν παιχνίδια στα παιδιά και παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον νοσηλεία σε δύο ασθενείς του νησιού.

Το βραβείο παρέλαβε η Εκπρόσωπος ERIC 2013-2014, Νικηξένη Τσάβαρη, η οποία παρευρέθηκε στη Γαλλία εκπροσωπώντας την 2470 Περιφέρεια και τον Όμιλο.

Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών, πάντα ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα των συνανθρώπων του προσπαθώντας μέσα από τις δράσεις του να αναδείξει το Ροταράκτ ως σκυταλοδρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, θεωρεί τη συγκεκριμένη πρόκληση απαρχή πολλών όμορφων αναγνωρίσεων που αξίζουν στη Περιφέρεια 2470 και στο Ελληνικό Ροταράκτ.

Τόσο ο Προπρόεδρος Μιχάλης Άλμπαν (Πρόεδρος Ο.Ρ.Α 2013-14-τη χρονιά παραλαβής του βραβείου) και πλέον μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών όσο και τα μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών θεωρούμε αυτή τη διάκριση όχι μια διάκριση που κατέκτησε ο όμιλος μας αλλά ένα επίτευγμα του Ελληνικού Ροταράκτ.

 

Μαρία Αντωνίου
Βοηθός Εκπρόσωπος Ροταράκτ 2470 Περ. Δ.Ρ 2014-15
Ειδικός Γραμματέας Ο.Ρ.Α 2014-15