Συνάντηση με το μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Μπολόνια Iacopo Romandini


Tην Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε σε γνωστό café του κέντρου της Αθήνας η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ ροταρακτόρων του Ομίλου μας και του Ρκτ. Iacopo Romandini, μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Μπολόνια  και συμβούλου του δικοιητικού συμβουλίου του ιταλικού Ομίλου. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου μας Ρτκ. Χρήστος Κατωποδης και η Ταμίας Ρτκ. Καρίν Καρουνάκ.

meeting Iacopo 4

Ο Ρκτ. Iacopo Romandini, φοιτητής Ιατρικής στο 4ο έτος στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, βρέθηκε στη χώρα μας στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών υπό τη μορφή πρακτικής άσκησης, την οποία και πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ο Iacopo ήρθε σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών στο facebook και κατόπιν επικοινωνίας του με τον υπεύθυνο της επιτροπής Διεθών Σχέσεων του Ομίλου μας Ρτκ. Παύλο Σαμπατακάκη, προγραμματίστηκε η προαναφερθείσα συνάντηση.

Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα τα οποία άπτονταν της πορείας και της δρασης των δύο Ομίλων. Ο Iacopo μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε αναφορικά με την μεγάλη πολυομιλική δράση με τίτλο «You are not alone», στην οποία θα συμμετέχει ο Όμιλος Ροταράκτ Μπολόνια. Πρόκειται για μία δράση που πραγματέυεται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεσογειακές χώρες όπως πχ. το θέμα της μετανάστευσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθησαν banner, ενώ η Ταμίας του Ομίλου μας Ρτκ. Καρίν Καρουνακ, εξέφρασε την επιθυμία του Ομίλου μας για αδελφοποίηση των δύο Ομίλων Ροταράκτ καθώς και την από κοινού οργάνωση μελλοντικών δράσεων. Ο Iacopo δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει την πρόθεσή μας στον Όμιλό του και ότι σύντομα θα λάβουμε ενημέρωση για την έκβαση της πρότασής μας. Ωστόσο, η ζεστή ελληνική φιλοξενία δεν εξαντλήθηκε εκεί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε έξοδος σε γνωστό μαγαζί των βορείων προαστείων της Αθήνας. Από πλευράς του Ομίλου μας, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ρτκ. Καρακίζης Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος Ρτκ. Χρήστος Κατωπόδης, η Γενική Γραμματέας Ρτκ. Μαρία Αντωνίου και το επίτιμο μέλος μας και Προπρόεδρος του Ομίλου. Ροτ. Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν.