Λαμπρή κoινή πανηγυρική Συνεστίαση Ομίλων Ροταράκτ και Ρόταρυ Αθηνών!


Στην Άιγλη Ζαππείου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23  Σεπτεμβρίου το βράδυ, με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή, η κοινή πανηγυρική συνεστίαση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών με τον ροταριανό Όμιλο  Αθηνών.

Την όμορφη βραδιά άνοιξε ο Προέδρος του Ρ.Ο. Αθηνών Ροτ. Γιάννης Α. Βαρότσος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην πρώτη εκδήλωση της νέας ροταριανής περιόδου, η οποία όπως κάθε χρόνο, είναι κοινή με τον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών. Ευχήθηκε προς όλους τους ροτ. συναδέλφους, καθώς και στα μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών και τις οικογένειές τους, υγεία και μια ακόμη επιτυχημένη ροταριανή χρονιά τόσο στο ανθρωπιστικό έργο, όσο και στις σχέσεις με την κοινότητα. Επίσης τόνισε πως  ο Ρ.Ο. Αθηνών θα φέρει και φέτος εις πέρας γι’ακόμη μία φορά το ετήσιο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής και κοινωφελούς δράσης του, με την συμμετοχή όλων των μελών. Το ίδιο και για τον δραστήριο Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών, που την παρελθούσα ροταριανή χρονιά χάρισε χαμόγελα υπερήφανειας με την σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση που πέτυχε.

κοινη παν. ροταρυ 5

Εορτασμός Μήνα Νεότητας του διεθνούς Ρόταρυ

Ο Μήνας Σεπτέμβριος αποτελεί τον Μήνα Νεότητας σύμφωνα με το ροταριανό ημερολόγιο. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού διοργανώνεται η κοινή συνεστίαση και πρώτη της νέας ροταριανής περιόδου, διατηρώντας έτσι την παράδοση της κοινής πρώτης ετήσιας συνεστίασης επί πάρα πολλά χρόνια.

Απόσπασμα απο την εισαγωγική Ομιλία του Προέδρου Ρ.Ο. Αθηνών Ροτ. Γιάννη Α. Βαρότσου:

«Το Διεθνές Ρόταρυ μέσα από την 5η Λεωφόρο Νεότητας εφαρμόζει τα πολύπλευρα και πολυποίκιλα προγράμματά του και συγχρόνως αναγνωρίζει και τιμά την πολύπλευρη σημαντική δράση της νεολαίας του σ’ολόκληρο τον κόσμο. Μία δράση που έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας, μεμονωμένο ή σε ομάδες. Μέσα δε από την δράση της ροταριανής νεολαίας προωθείται και ενισχύεται ιδιαίτερα η παγκόσμια ειρήνη και η πολιτισμική κατανόηση σ’ολόκληρο τον κόσμο.
Ένα από τα βασικότερα προγράμματα νεότητας του Ρόταρυ είναι το Ροταράκτ. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να κάνω μία πολύ σύντομη αναφορά σε αυτό κυρίως για τους μή Ροταριανούς επισκέπτες μας. Το Ροταράκτ, ως ένα από τα προγράμματα Νεότητας του Διεθνούς Ρόταρυ για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών ξεκίνησε το 1968. Σήμερα, το Ροταράκτ έχει 6.887 Ομίλους και 158.000 περίπου μέλη σε 150 χώρες της υφηλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ρόταρυ. Στην Ελλάδα, ο Όμιλός μας, ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ίδρυσε το 1971 τον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών. Σ’όλο αυτό το διάστημα των 43 ετών απρόσκοπτης λειτουργίας του ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών έχει παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο.

Και εδώ θα ήθελα να αναφέρω, ότι κατά την παρελθούσα χρονιά ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών τιμήθηκε τον Μάιο μήνα στο Μονακό με το «Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Προσφοράς 2013-2014» από το European Rotaract Information Centre. Μια σπουδαία επιβράβευση του έργου του που μας έκανε όλους, όχι μό-νο τον Όμιλό μας, αλλά και την ροτ. Περιφέρειά μας υπερήφανους. Και να συμπληρώσω προς ενημέρωση, ότι στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο του Ρόταρυ 2014, στην προσυνεδριακή συνάντηση που αφορούσε το Ροταράκτ, το έργο «Boond» του Ομίλου Ροταράκτ Hassaram Rijhumal της Ινδίας επιλέχθηκε μεταξύ επτά υποψηφίων προγραμμάτων, ως το καλύτερο πρόγραμμα παγκοσμίως και τιμήθηκε με την «Αναγνώριση του Καλύτερου Έργου Ροταράκτ». Ο Όμιλός μας, ως «πατρικός» Όμιλος όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, βρίσκεται πάντα κοντά στη νεολαία μας, ως συμπαραστάτης και σύμβουλος εμπνέοντάς τους στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Οι νέοι του Ροταράκτ, είναι το μέλλον του Ομίλου μας και κατ’επέκταση του Ρόταρυ, μιας και από αυτούς μπορεί να ανανεώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία ο κάθε ροτ. Όμιλος τόσο με μέλη, όπως έγινε την προηγούμενη ροτ. χρονιά και θα γίνει και σήμερα που θα ακολουθήσει η εισδοχή στον Όμιλό μας του Προπροέδρου του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών Μιχάλη-Άγγελου Άλμπαν, όσο και με φρέσκες και σύγχρονες ιδέες.»

Στην συνέχεια , ο Πρόεδρος Γιάννης Βαρότσος παρουσίασε το ενδιαφέρον θέμα της αποψινής ομιλίας , το οποίο αφορά τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας. Ομιλίτρια ήταν η τέως Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη. Mετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της ο Πρόεδρος Ροτ. Γιάννης Βαρότσος σχολίασε την επιτυχή και εύστοχη περιγραφή του πολυσύνθετου ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή, αναδεικνύοντας τις επιτυχίες της στη σύγχρονη κοινωνία. Επίσης την ευχαρίστησε για την ομιλία της και της ευχήθηκε εκ μέρους του Ρ.Ο.Α. κάθε επιτυχία στα ροταριανά σου καθήκοντα ως Πρόεδρος του Ομίλου. Σ’ ανάμνηση της σημερινής βραδυάς ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Αθηνών προσεφέρε στην Πρόεδρο μας ως αναμνηστικό δώρο, τον Γ΄ Τόμο του «Πνευματικού Συμποσίου», με σπουδαίες ομιλίες εκλεκτών προσώπων που τίμησαν το Ροταριανό Όμιλο Αθηνών. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν : Ο Προπρόεδρος του Ομίλου μας Δρ. Βασίλης Βάρσος, ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Κηφισιά Νέα Ροτ. Χρήστος Κίτσος και τα μέλη του Ομίλου μας Ροτ. Ευάγγελος Κολοκοτρώνης και Άλκης Παναγιωτόπουλος.

κοινη παν. ροταρυ

Επίδοση αναμνηστικού από τον Πρόεδρό μας Γιάννη Βαρότσο στην τέως Πρόεδρο Εβίτα Καργιώτη.

Στην συνέχεια της βραδιάς,  ο Πρόεδρός Γιάννης Βαρότσος παρουσιασε τον εκλεκτό προσκεκλημένο κ. Μάκη Μάτσα, Πρόεδρο Δ.Σ. της ΜΙΝOS-ΕΜΙ παρακαλώντας τον να κάνει την παρέμβασή του. Ο κος. Μάτσα πήρε τον λόγο και έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος Γιάννης Βαρότσος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μάκη Μάτσα για την σύντομη παρέμβασή του και του επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο με αφιέρωση για την τιμητική παρουσία του στην κοινή εκδήλωση των δύο Ομίλων ένα τόμο των ομιλιών στον Όμιλο.

Εισδοχή στον Ρ.Ο. Αθηνών του Ροτ. Μιχάλη-Άγγελου Αλμπαν, Προπροέδρου του Ομίλου Ρόταρακτ Αθηνών για την χρονιά 2013/14

Ο Πρόεδρός Ρ.Ο. Αθηνών Γιάννης Βαρότσος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της βραδυάς, το οποίο αφιερώθηκε σ’ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός και για τους δύο Ομίλους, η εισδοχή νέων μελών.

Ο Όμιλός Ρ.O.Aθηνών, στα πλαίσια του στόχου για την αύξηση των μελών του επιδιώκει πάντοτε την εισδοχή στον Όμιλο πρώην μελών του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, μιας κι έτσι είναι αρκετά βέβαιο ότι ενισχύεται η παράδοση και η συνέχεια στον Ρ.Ο.Α. Γι’ακόμη μία φορά, ένα απερχόμενο μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών στελέχωσε το δυναμικό του ροταριανού Ομίλου. Είναι ο αγαπημένος Προπρόεδρος μας Μιχάλης-Άγγελος Άλμπαν, ο οποίος προτάθηκε με ιδιαίτερη χαρά από τον Πρόεδρο Ροτ. Γιάννη Βαρότσο. Μετά από μία σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού του ο Ροτ. Γιάννης Βαρότσος τον καλωσόρισε εγκάρδια εκ μέρους όλων των μελών του Ομίλου Ρόταρυ Αθηνών.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader12

Ο Πρόεδρoς Γιάννης Βαρότσος «καρφιτσώνει» το σήμα του Ροταριανού στο νέο συνάδελφο
Ροτ. Μιχάλη-Άγγελο Άλμπαν επιδίδοντάς του και το δίπλωμα εισδοχής.

Aνακήρυξη Ροτ. Μιχάλη-Άγγελου Άλμπαν σε επίτιμο μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών 

Η τέως Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη, λαμβάνοντας τον λόγο και εκ μέρους του Ομίλου της κάλεσε στο βήμα τον Προπρόεδρο του Ομίλου και νυν Ροταριανό Μιχάλη-Άγγελο Άλμπαν, στον οποίο του ανακοίνωσε την απόφαση του Ομίλου της να τον ανακηρύξουν Επίτιμο Μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του ως μέλους και Προέδρου αυτού, επιδίδοντας του την σχετική αναγνώριση του Επιτίμου Μέλους.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader14

Η τέως Πρόεδρος Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη επιδίδει στον Ροτ. Μιχάλη-Άγγελο Άλμπαν, Προπρόεδρο του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, την αναγνώριση του Επιτίμου Μέλους.

Εισδοχή νέων μελών στον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών

Ακολούθησε η επίσημη εισδοχή δύο νέων μελών στον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών: Τις παρουσιάσεις έκαναν η Ταμίας του Ομίλου Ρκτ. Μαρία Καγιούλη για τον κύριο Παναγιώτη Νταούλη, τελειόφοιτο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ειδικός Γραμματέας του Ομίλου και Βοηθός Εκπροσώπου της 2470 Περιφέρειας Ροταράκτ Ρκτ. Μαρία ΆλμπανΑντωνίου για την δεσποινίδα Βίκυ Σπιρτούδη, φοιτήτρια Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Πατρών. Το σήμα του Ρόταρακτ καρφίτσωσε και το σχετικό δίπλωμα επέδωσε στον πρώτο η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Ροτ. Μαριάννα Καλοειδά και στην δεύτερη ο Πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Βαρότσος

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader16

Η Διοικητής Ροτ. Μαριάννα Καλοειδά συγχαίρει τον νέο Ρκτ. Παναγιώτη Νταούλη. Διακρίνονται επίσης η Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη και η Ρκτ. Μαρία Καγιούλη.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader15

Ο Πρόεδρός Ρ.Ο. Αθηνών Γιάννης Βαρότσος ποζάρει ανάμεσα στις (απο δεξιά:) Ρκτ. Μαρία Άλμπαν, Ρκτ. Βίκυ Σπιρτούδη και Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη.

Πριν το τέλος της πολύ ωραίας βραδυάς, η τέως Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη και το μέλος Ρκτ. Γιώργος Βολίκας παρουσίασαν τον Ύμνο του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών «ΑΝΕΜΑ», σύνθεση του Γιώργου Βολίκα και ενορχήστρωση του μουσικοσυνθέτου Ροτ. Ευάγγελου Πιτσιλαδή, εισπράτοντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων. Στην συνέχεια η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Ροτ. Μαριάννα Καλοειδά, η οποία τίμησε με την παρουσία της την κοινή αυτή συνεστίαση, λαμβάνοντας τον λόγο εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών για την όλη του δραστηριότητα και ευχήθηκε και στους δύο Ομίλους κάθε επιτυχία στο έργο τους.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader17
Η τέως Πρόεδρος Ρκτ. Εβίτα Καργιώτη και ο Ρκτ. Γιώργος Βολίκας προσφέρουν στον Πρόεδρό  Ροτ. Γιάννη Βαρότσο το CD με τον Ύμνο του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών.

 

 

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader4

Ροταριανοί επισκέπτες: Το Επίτιμο Μέλος μας και Προπρόεδρος του Ρ.Ο. Πειραιάς-Ανατολή Ροτ. Πόπη Δικαίου Κοσσυφάκη μαζί με την Ροτ. Ιωάννα Παρασκευοπούλου, ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βούλα Πανόραμα Ροτ. Γεώργιος Σαράφογλου και η κυρία Αφροδίτη Πολυκανδριώτη με προσκεκλημένη της ομιλήτριας της βραδυάς.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader5

Ο Ροτ. Παναγιώτης Κοφινάκος με την σύζυγό του, οι Ροτ. Γιάννης Σούγιας και Δημήτριος Καραπιστόλης και το νέο μέλος του Ομίλου μας Ροτ. Μιχάλης-Άγγελος Άλμπαν με τήν σύζυγό του Μαρία και μια φίλη τους.

κοινη-παν.-ροταρυ-4

Μέλη του Ομίλου Ρ.Ο. Αθηνών : Ο εψ. Διοικητής Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, ο Προδιοικητής Δημήτρης Τσιμπούκης, ο Ροτ. Άλκης Παναγιωτόπουλος με την σύζυγό του, ο Προπρόεδρος Δρ. Βασίλης Βάρσος, ο Ροτ. Γιάννης Κατσογιάννης και ο Καθηγητής Ροτ. Γιώργος Δουκίδης με την σύζυγό του Ροτ. Λίνα Βάντζιου-Δουκίδη, Προπρόεδρο του Ρ.Ο. Κηφισιά-Πολιτεία.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader3

Μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών. Μαζί τους ο Ροτ. Παναγιώτης Γιακουμάτος και η Δικηγόρος Αλεξία Βαρότσου.

κοινη-παν.-ροταρυ-3

Μέλη των Ομίλων Ροταράκτ Αθηνών, Διονύσου και Κηφισιάς μαζί με τις Ροταριανές Ντέπυ Καμίνη και Σοφία Βασιλοπούλου.

ΤΕΥΧΟΣ-6-2014-2015-Αντίγραφο.pdf-Adobe-Reader7

 Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Κηφισιά Νέα Ροτ. Χρήστος Κίτσος μαζί με τα μέλη του Ομίλου μας Ροτ. Γιώργο Γρηγορόπουλο, Ηλία Μαυρίκο, Γιώργο Πρωτόπαπα, Χαράλαμπο Τιγγινάγκα και Ευάγγελο Κολοκοτρώνη.

 

Πηγή αποσμασμάτων και φωτογραφιών:(Ηλεκτρονικό Περιοδικό του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αρ. Τεύχους 6 / 16 & 23 Σεπτεμβρίου 2014)