Ο ρόλος της Γυναίκας στο σήμερα


Ο Paul Clauded γάλλος ποιητής είχε πει « Η γυναίκα θα είναι πάντα ο κίνδυνος κάθε Παραδείσου». Το ερώτημα όμως είναι εν έτη 2016, μήπως η γυναίκα είναι ο ίδιος ο Παράδεισος? Μήπως οι ρόλοι που καλείται να αντιμετωπίσει είναι ο κίνδυνος?

Σήμερα 8 Μαρτίου είναι η μέρα της γυναίκας. Είναι η μέρα που πολλές από εμάς θα βγούμε με τις φίλες μας, θα ξεφύγουμε από τις καθημερινές έννοιες, θα πιούμε ένα ποτό… Έχουν όμως όλες οι γυναίκες αυτή την δυνατότητα? Η σημερινή κοινωνία έχει τόσες απαιτήσεις που ο ρόλος της γυναίκας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, γυναίκα!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από τη φύση της η γυναίκα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους που έχει στη ζωή της. Τι γίνεται όμως όταν η Φύση έρχεται αντιμέτωπη με την Ψυχολογία? Πάντα υπάρχει μία λεπτή γραμμή πάνω στην οποία περπατά και ισορροπεί ο άνθρωπος. Για την γυναίκα όμως αυτή η κλωστή είναι πιο τεντωμένη, και αυτό δεν είναι Φεμινιστικό, είναι η πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων χρόνων η στήριξη του οικογενειακού και όχι μόνο περιβάλλοντος είναι βασικός παράγοντας της ψυχικής ισορροπίας της γυναικείας φύσεως.

Κλείνοντας τις παραπάνω σκέψεις, αναρωτιόμουν τι ρόλο μπορεί και πρέπει να έχει το Κράτος σε αυτό τον κατακλυσμό ευθυνών και υποχρεώσεων της γυναίκας. Και η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή της λέξης «Κυρίαρχο». Και αυτό γιατί οι απαιτήσεις της κοινωνίας είναι τεράστιες. Είναι ανάγκη να στηριχθεί η γυναίκα στους ρόλους της, γιατί δεν την έχει ανάγκη μόνο η οικογένεια αλλά ολόκληρο το μέλλον της σημερινής Ελλάδας.

Μαρία Σπηλιωτοπούλου