Η Κροατία συμμετέχει με τρείς Ομίλους στην δράση ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!


H Kροατία είναι η πρώτη χώρα που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών και έλαβε μέρος στην διεθνή δράση του ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ! Μετά από συννενόηση μεταξύ της Med MDIO Εκπροσώπου Κροατίας Ρκτ. Marina Sare και του Med MDIO Εκπροσώπου Ελλάδας Ρκτ. Παύλου Σαμπατακάκη, η Μarina ανακοίνωσε την συμμετοχή του δικού της Ομίλου Ροταράκτ Split , του Ομίλου Ροταράκτ Velika Gorica καθώς και ενός τρίτου Ομίλου από την Κροατία, του Ομίλου Ροταράκτ Zagreb στην δράση μας!

Όμιλος Ροταράκτ Split:

Ο Όμιλος Ροταραάκτ Split αποφάσησε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Όμιλο μας ενσωματώνοντας την δράση του “Christmas basket” στην διεθνή Med MDIO δράση μας, AΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ! 

O κροατικoς Όμιλος πραγματοποίησε την δράση του από τις 12 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2014 στο κατάστημα  “Κonzum” στην πόλη Split και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από ένα τόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αξίας 1800 ευρώ (13.852 Croatian kuna, 1kn=0,13€)! Ένα μεγάλο μέρος των τροφίμων χωρίστηκε σε ίσα πακέτα για 14 φτωχές οικογένειες, εγγεγραμένες σε επίσημο κοινωνικό φορέα πρόνοιας και σε ακόμα έξι οικογένειες που ζουν υπό αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, ο Όμιλος δώρισε τρόφιμα σε μια ΜΚΟ στην πόλη του Split που φροντίζει 60 άτομα με ειδικές ανάγκες! 

Όμιλος Ροταράκτ Velika Gorica:

Ο Όμιλος Ροταράκτ Velika Gorica είναι ο δεύτερος Όμιλος από την Κροατία που συμμετείχε στην δράση μας! Η δράση του πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2014. Τα μέλη του κατάφεραν να συγκεντρώσουν 800κιλά προιόντων και τροφίμων στην αλυσίδα σουπερμάρκετ “Kaufland”! Tα τρόφιμα έγιναν δωρεά στο παράρτημα Caritas της πόλης Velika Gorica και στο Caritas στην πόλη Nova Cica.

Όμιλος Ροταράκτ Zagreb:

Ο Όμιλος Ροταράκτ Zagreb είναι ο τρίτος κροατικός Όμιλος που ενσωμάτωσε την δράση του “Christmas basket” στην διεθνή δράση “Αγόρασε άλλο ένα”! Οι Ροταράκτορες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 30 δέματα με τρόφιμα και άλλα προιόντα τα οποία μοιράστηκαν σε 20 οικογένειες που ζουν κάτω από δυσχερείς οικονομικές συνθήκες στην πόλη του Zagreb.


Ευχαριστούμε θερμά τους συνάδελφους μας από την Κροατία για την συμμετοχή τους στην δράση μας και περιμένουμε και άλλες χώρες να στηρίξουν την προσπάθειά μας! 

rtc velika gorica 1( Ένα μέλος του Ομίλου Ροταράκτ Verlika Gorica κατά την διάρκεια της δράσης! )

split 2

(Mέλη του Ομίλου Ροταράκτ Split εν δράση!)

split 1

(Όμιλος Ροταράκτ Split: Το αποτέλεσμα μετά την δράση!)

rac zagreb 2

(Όμιλος Ροταράκτ Zagreb!)