Κοινή πανηγυρική Συνεστίαση Ο.Ρ.Α. και Ρ.Ο. Αθηνών με αλλαγή ηγεσίας και εισδοχή νέων μελών!


Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη, κοινή με τον Πατρικό μας όμιλο, συνεστίαση της νέας ροταριανής περιόδου!

Την βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος του πατρικού μας ομίλου, Ρόταρυ Αθηνών, Ροτ. Γιάννης Κατσογιάννης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Αμαρουσίου Ροτ. Αθανάσιο Φρούσσο και τα μέλη που παρίσταντο στην εκδήλωσή μας, μας ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου να έχουμε μια επιτυχημένη ροταριανή χρονιά και να συνεχίσουμε το έργο που επιτεύχθηκε την παρελθούσα ροταριανή χρονιά πετυχαίνοντας μία σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση. Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε στο βήμα τον απερχόμενο πρόεδρο του Ομίλου μας, Πάνο Καρακίζη και τον αναλαμβάνοντα Πρόεδρο, Χρήστο Κατωπόδη για την αλλαγή ηγεσίας.

a;;agi igesias 15-16 2Ο Πρόεδρος του πατρικού μας Ομίλου Ροτ. Γιάννης Κατσογιάννης μαζί με τον Πρόεδρο του Ομίλου μας Ρκτ. Χρήστο Κατωπόδη (αριστερά) και τον τ. Πρόεδρο του ομίλου μας Ρκτ. Παναγιώτη Καρακίζη  

Ακολούθησε η Αλλαγή Ηγεσίας του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, όπου ο απερχόμενος Πρόεδρος Ρκτ. Παναγιώτης Καρακίζης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη και το Δ.Σ. για την κοινή προσπάθεια και την επίτευξη των προγραμματισμένων δράσεων κατά την παρελθούσα χρονιά 2014-15, καθώς και τον τ. Πρόεδρο του Ρ.Ο. Αθηνών Ροτ. Γιάννη Βαρότσο για την συνεργασία, επέδωσε το σήμα του Προέδρου στον Ρκτ. Χρήστο Κατωπόδη, ευχόμενος καλή επιτυχία. Ο αναλαμβάνων Πρόεδρος Ρκτ. Χρήστος Κατωπόδης εξέφρασε την σιγουριά για μια ακόμη δραστήρια χρονιά στον Όμιλο Ροταράκτ Αθηνών μαζί με όλα τα μέλη του Ομίλου και στην συνέχεια παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ. περιόδου 2015-16. Πρόεδρος: Χρήστος Κατωπόδης, Αντιπρόεδρος: Μαρία Αντωνίου, Γεν. Γραμματέας: Δήμητρα Βίτσου, Ταμίας: Χρήστος Χαχλιουτάκης, Κοσμήτορας : Σπύρος Αλεξανδράτος, Ειδ. Γραμματέας : Παύλος Σαμπατακάκης και τ. Πρόεδρος: Παναγιώτης Καρακίζης.

Allagi Igesias 2015-16(από αριστερά): Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Αθηνών Ροτ. Γιάννης Κατσογιάννης μαζί με το Δ.Σ. του Ομίλου μας: Ο Πρόεδρος Χρήστος Κατωπόδης, ο τ. Πρόεδρος Παναγιώτης Καρακίζης, η Αντιπρόεδρος Μαρία Αντωνίου, ο Ταμίας Χρήστος Χαχλιουτάκης και ο Κοσμήτορας Σπύρος Αλεξανδράτος.  

Ακολούθησε η άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Προέδρου του Ομίλου μας, Ρκτ. Χρήστου Κατωπόδη με θέμα «Σκάκι και στρατηγικός σχεδιασμός», ένα θέμα «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το σκάκι δεν είναι ένα παιχνίδι διασκέδασης που απλά ακονίζει το μυαλό του αν θρώπου, αλλά θεωρείται το κορυφαίο ίσως πνευματικό άθλημα στον κόσμο, γιατί απαιτεί μια ύψιστη διανοητική ενασχόληση » όπως τόνισε ο Πρόεδρος του πατρικού μας Ομίλου. Το ενδιαφέρον όμως της ομιλίας εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο το σκάκι τελικά αντικατοπτρίζει τη ζωή και τα οφέλη τελικά που έχει κανείς αν αποφασίσει να του αφιερώσει λίγο χρόνο. Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του Ομίλου μας «Το σκάκι … βαδίζει παράλληλα με τον πολιτισμό και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα προέβλεψε εξελίξεις. Ο λόγος είναι ότι η στρατηγική και το να βλέπεις μπροστά είναι μέρος οποιασδήποτε ασχολίας μας» και «Με τον όρο στρατηγική αναφερόμαστε στον σχεδιασμό μακρόχρονων στόχων. Αντίθετα η τακτική είναι ευκαιριακή, αφορά την απειλή και την άμυνα. Αν δεν εκμεταλλευτείς όμως, άμεσα μία τακτική ευκαιριά το παιχνίδι θα γυρίσει εναντίον σου» . «Στο σκάκι, ως γνωστόν, υποχρεούσαι να κάνεις κίνηση, δεν μπορείς να πεις πάσο. Και αυτή η υποχρέωση μπορεί να γίνει μεγάλο βάρος όταν δεν υπάρχει κάτι εμφανές να κάνεις… Στη ζωή όμως, δεν υποχρεούμαστε να κάνουμε κίνηση … Οι άνθρωποι, είμαστε σαν είδος πολύ δημιουργικοί όταν πρόκειται να σπαταλήσουμε το χρόνο μας. Όμως, σε αυτές τις στιγμές ε ίναι εκεί όπου οι αληθινοί ηγέτες, αυτοί που ότι κι αν κάνουν ακολουθούν στρατηγική σκέψη, φαίνονται ».

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Προέδρου Ροτ.Γιάννη Κατσογιάννη και του Προέδρου Ρκτ Χρήστου Κατωπόδη.

DSC_0283Ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Προέδρου Ροτ. Γιάννη Κατσογιάννη και του Προέδρου Ρκτ. Χρήστου Κατωπόδη.  

Η κορύφωση της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την εισδοχή των τριών νέων μελών στον Όμιλο μας. Τα νέα μέλη μας είναι: ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Ρκτ. Γιώργος Μιχαηλίδης, με ανάδοχο τον Πρόεδρο Ρκτ. Χρήστο Κατωπόδη, η Δικηγόρος Ρκτ. Ζωή Παπατζίκου, με ανάδοχο τον τ. Πρόεδρο Ρκτ. Παναγιώτη Καρακίζη και ο Πολιτικός Επιστήμων Ρκτ. Γιάννης Κουτρουμπής με ανάδοχο την Αντιπρόεδρο Ρκτ. Μαρία Αντωνίου. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Ρκτ. Χρήστος Κατωπόδης προχώρησε στην ανανέωση των Επιτίμων Μελών του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών: της Ροτ. Έλβας Κοντοθανάση (Ρ.Ο. Χαλανδρίου) και του Ροτ. Μιχάλη-Άγγελου Άλμπαν (Ρ.Ο. Αθηνών) και επέδωσε Εύφημο Μνεία του Ομίλου στην Ροταράκτορα Εύη Αποστολίδη, Προπρόεδρο του Ομίλου Ροταράκτ Κηφισιάς σε ένδειξη ευχαριστιών για την σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχημένη συνεργασία των δύο Ομίλων κατά την παρελθούσα χρονιά.

DSC_0292 (1)Αναμνηστική φωτογραφία των νέων μελών του Ομίλου μαζί με τους αναδόχους καθώς και των επιτίμων μελών: (από αριστερά) Ο Πρόεδρος Χρήστος Κατωπόδης, ο τ. Πρόεδρος Παναγιώτης Καρακίζης, τα τρία νέα μέλη Ρκτ. Ζωή Παπατζίκου, Γιώργος Μιχαηλίδης και Γιάννης Κουτρουμπής και η Αντιπρόεδρος Ρκτ. Μαρία Αντωνίου.  

Προ της λήξης της συνεστίασης έλαβε τον λόγο ο Ροταράκτορ Nicolas Pissas, του Ομίλου Ροταράκτ Pordenone Ιταλίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα ως υπότροφος του Ροταριανού Ιδρύματος για μεταπτυχιακές σπουδές μέσω του προγράμματος global grant του Ροταριανού Ομίλου Pordenone Aldo Livenza της Ιταλίας με τον οποίο συνεργάζεται ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών συνεργάζεται με τον Ιταλικό Ροταριανό Όμιλο στα πλαίσια του προγράμματος global grant ως φιλοξενών και διεθνής Ροταριανός Όμιλος για τον υπότροφο Ρκτ. Nicolas Pissas.

Η βραδιά έληξε με ευχές για μία καλή και δημιουργική ροταριανή χρονιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Όμιλο Ροταράκτ Κηφισιάς και τους αξιωματούχους της 2470 περιφέρειάς μας.