Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοινή πανηγυρική των Ομίλων Ροταράκτ Αθηνών και Ροταράκτ Διονύσου


κοινη παν διονυσος 2

Στο ξενοδοχείο Metropolitan, στο ειδυλιακό αυτό περιβάλλον της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το βράδυ, με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή, η κοινή πανηγυρική συνεστίαση των Ομίλων Ροταράκτ Αθηνών και Ροταράκτ Διονύσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 60 καλεσμένοι και πιο συγκεκριμένα μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους, ο Διοικητής της 2470 Περ. Δ.Ρ, Κοσμάς Χουτουριάδης, οι Βοηθοί Διοικητή της 2470 Περ. Δ.Ρ, Μαμάτας Απόστολος και Άννα Καυκαλά,  η Πρόεδρος  Επιτροπής Ροταράκτ της 2470 Περ. Δ.Ρ, Σοφία Βασιλοπούλου. Από τον Ρ.Ο.  Αθηνών παρευρέθηκε ο Ροταριανός Παναγιώτης Γιακουμάτος, ενώ από τον Ρ.Ο. Διονύσου παρίσταται σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, καθώς και ο Ροταριανός και εψηφισμένος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χρηστάτος και η Ροταριανή, Όλγα Χρηστάτου. Από τον Ρ.Ο.  Άνοιξη Σεμέλη η Πρόεδρος του Ομίλου, Έφη Κούτση και  από τον Ρ.Ο. Κηφισιά Πολιτεία, η Γεν. Γραμματέας , Άνση Κασιούρα και η Ροταριανή Μαρία Παραδείση.

Από το Ροταράκτ τίμησαν την εκδηλωσή μας με την παρουσία τους, η πρώην Εκπρόσωπος Ροταράκτ της 2470, Κωνσταντοπούλου Ελίνα, η Γενική Γραμματέας της 2470 Περ. Ροταράκτ Δ.Ρ Μαρία Κασσιούρα και από τον Ο.Ρ. Κηφισιάς η Ροταράκτορας Ιρίνα Χοβνανισιάν.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της βραδυάς ήταν οι: εκ μέρους του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παρευρέθη ο Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος κ. Ευάγγελος Λίλογλου, εκ μέρους του καθηγητή χειρουργικής και τέως Υφυπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο Ιατρός Ιωάννης Γιαννόπουλος, καθώς και η Δήμητρα Πίτσα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα.

Επιπλέον παρευρέθηκαν, η κ. Ρένα Βασιλάκη, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη μετα του συζήγου της Μανώλη Κυριακόκη, Ναυάρχου εν αποστρατεία. Επίσης, o κ. Νικόλαος Μαντάκος, ναυπηγός στο επάγγελμα, η κ. Μέμα Χαλιώτη μουσικός και Πολιτευτής με την  Ν.Δ. στην Β Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Αθανάσογλου, οικονομολόγος, η κ. Νάνσυ Καλαφάτη, δημοσιογράφος, η κ. Κατερίνα Καπογιάννη, ιδιωτική υπάλληλος, η κ. Βέρα Ιεχωνά, ιδιωτική υπάλληλος, ο κ. Σταύρος Πριμικίρης, οικονομολόγος, η Στυλιανή Αλεξανδράτου μαθηματικός εφαρμογών και η Στυλιανή Κλεινάκη, ιδιωτική υπάλληλος.

Την βραδιά άνοιξε και έκλεισε ο Διοικητής της 2470 Περ. Δ.Ρ, Κοσμάς Χουτουριάδης, μιλώντας από το βήμα για την ανάγκη να υπάρχουν νέοι, δραστήριοι και ικανοί Ροταράκτορες. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με την πρώτη δράση του Ινστιτούτου Προώθησης Επιχειρηματικότητας Νέων, καλώντας τους Ροταράκτορες  να συμμετέχουν ενεργά στην ημερίδα.

Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, τέως Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ομιλία του είχε ως θέμα τη συμμετοχή των νέων και την ηθική που θα πρέπει να τους διακατέχει στην ενασχολησή τους με την πολιτική μετά την κρίση στην Ελλάδα, ένα θέμα άκρως ενδιαφέρον που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και δημιούργησε έδαφος για εποικοδομητική συζήτηση και διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακολούθησε βράβευση των ατόμων που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση της δράσης στην Ανάφη. Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκε τιμιτική πλακέτα στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε στον όμιλο, καθώς συντέλεσε στη μεταφορά των εθελοντών στο άγονο νησί της Ανάφης. Επιπλέον, απονεμήθηκε τιμής ένεκεν στον Καθηγή Χειρουργικής και τέως Υφυπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο για την ανιδιοτελή προσφορά του και την ενεργή συμμετοχή του και συμβολή του στη δράση της Ανάφης, καθώς και στον Κωνσταντίνο Σαμαρά για την προσφορά του και την συμμετοχή του στη δράση, εκπροσωπώντας το Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο. Τέλος δόθηκε τιμητικός έπαινος και στις δύο νοσηλεύτριες που στελέχωσαν την ιατρική αποστολή, την Δήμητρα Πίτσα και την Δήμητρα Ευαγγελινού.

Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε  εισδοχή  νέων μελών και από τους δύο Ομίλους Ροταράκτ. Συγκεκριμένα ο  Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών ενέταξε στο δυναμικό του δύο νέα και πολλά υποσχόμενα, δυναμικά μέλη, τον Ηλία Λουκόπουλο με ανάδοχο την Ροταράκτορ Εβίτα Καργιώτη και τον Σπύρο Αλεξανδράτο με ανάδοχο τον Ροταράκτορ Παναγιώτη Καρακίζη.