ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ: 500 κιλά τρόφιμα στη Κιβωτό του Κόσμου!


Η προσφορά 500 κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας, συνολικής αξίας 900 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2015 επισφράγισε το ελληνικό κομμάτι της μεγάλης δράσης του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών «ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!».

11040223_10155222054450702_1214695950_n
Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Ο πατέρας Αντώνιος διαπιστώνοντας τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών θέλησε να βοηθήσει με σκοπό να ανατρέψει και να βελτιώσει αυτήν την άσχημη κατάσταση. Στόχος του ήταν να αποτελέσει η Κιβωτός μία εστία φροντίδας συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον αυτών των παιδιών της “άλλης” Αθήνας.

Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς την Κιβωτό και τα παιδιά με διάθεση προσφοράς και αγάπης, φροντίζει σήμερα περίπου 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Από το 2008 λειτουργεί έναν ξενώνα δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίνει. Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών προσφέρει φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους ενώ το Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσα από ένα κοινωνικό παντοπωλείο, που εξυπηρετεί 150 οικογένειες. Λόγω της μεγάλης προφοράς της Κιβωτός έχει βραβευθεί αρκετές φορές ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα (περισσότερα http://kivotostoukosmou.org/kivotos/content/view/13/40/lang,el/).

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρκτ. Πάνος Καρακίζης, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου, Χρήστος Κατωπόδης και το μέλος Δήμητρα Βίτσου που φόρτωσαν δύο αυτοκίνητα με τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί επισκέφθηκαν την Κιβωτό, με χαρά δώρισαν τα τρόφιμα και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της προσφοράς και του έργου της Κιβωτού.
Το στοίχημα του Ομίλου μας είναι πλέον να αξιολογήσει, ιεραρχήσει και αξιοποιήσει τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησαν τα μέλη του μέσα από τη μεγάλη αυτή δράση με στόχο την ενεργό συμμετοχή μας σε κάθε ουσιαστική κίνηση βοήθειας στην κοινωνία μας.