Αγόρασε άλλο ένα: 600κιλά τρόφιμα για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών!


Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, τα μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών επισκέφθηκαν στα πλαίσια της κεντρικής δράσης Αγόρασε άλλο ένα το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) και παρέδωσαν 600 κιλά τρόφιμα συνολικής αξίας 1100 ευρώ!

Στην δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ρκτ. Πάνος Καρακίζης, ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης και Διεθνών Σχέσεων Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης και τα δύο υποψήφια μέλη του Ο.Ρ. Αθηνών Γιώργος Κανέλλος και Δήμητρα Βίτσου.

brefokomeio 1 (logo)

Αφού φορτώθηκαν δύο αυτοκίνητα υπο αντίξοες συνθήκες λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Άνοιξη Αττικής όπου ήταν αποθηκευμένα τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν τα μέλη του Ομίλου μας τα πρώτα δύο Σάββατα της δράσης “Αγόρασε άλλο ένα“, τα μέλη μας έφτασαν στο ΔΒΑ όπου και έγινε η δωρεά. Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΒΑ κα. Καλλιόπη Γιαννοπούλου μας μίλησε για την σκληρή καθημερινότητα και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και μας ευχαρίστησε θερμά για την συνεισφορά μας χαρίζοντάς μας ένα όμορφο λεύκωμα του ΔΒΑ.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, όντας υπεύθυνο για την σίτιση 11.500 ατόμων καθημερινά, αποτελεί ένα από τα βασικότερο όργανο κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Αθηνών.
Σήμερα στο Ίδρυμα ανήκουν 77 Παιδικοί Σταθμοί, που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο Παιδικών Σταθμών στη χώρα μας και τα Βαλκάνια και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Φιλοξενεί καθημερινά περίπου 5.500 παιδιά.
Εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς, το ΔΒΑ σιτίζει επίσης δημοτικά σχολεία, άλλα κοινωνικά ιδρύματα και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τους χιλιάδες πλέον άστεγους του δήμου, κακοποιημένες γυναίκες και ανήλικους αλλά και μεμονωμένα οικογένειες που έχουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης.

Τα μέλη που συμμετείχαν στην σημερινή διανομή πήραν μία γεύση της πραγματικής οδυνηρής ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κόσμου στο φιλανθρωπικό κάλεσμα του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών και η αποδοχή του από τα ιδρύματα που δημιουργούν και στηρίζουν τις κοινωνικές δομές της πατρίδας μας, μας δίνουν κίνητρα να συνεχίσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό μέσο στην ουσιαστική βοήθεια των συνανθρώπων μας.

brefokomeio 2 (logo)

(Από αριστερά : Γιώργος Κανέλλος, Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης, Δήμητρα Βίτσου, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Ρκτ. Πάνος Καρακίζης)