ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ: 500 κιλά τρόφιμα στο Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας « Αρωγή » !


Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών, στην προσπάθειά του να ενισχύσει το δύσκολο έργο φιλανθρωπικών και κοινωνικών ιδρυμάτων της χώρας μας τα οποία προσφέρουν αγάπη, φροντίδα και ζεστασιά σε συνανθρώπους μας έδειξε την έμπρακτη ευαισθητοποίησή του την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στο Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ», προσφέροντας 500 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας, συνολικής αξίας 900 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί στα τέσσερα Σάββατα της δράσης «ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!».

arwgi(Οι Π.Καρακίζης και Χ.Χαχλιουτάκης μαζί με παιδιά του οικοτροφείου “Αρωγή”)

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρκτ. Πάνος Καρακίζης και ο Κοσμήτορας Ρκτ. Xρήστος Χαχλιουτάκης. Έχοντας φορτώσει δύο αυτοκίνητα με τα τρόφιμα, τα μέλη μας με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκαν το οικοτροφείο όπου και έγινε η δωρεά. Η υποδοχή από το προσωπικό ήταν πολύ ζεστή και τα λόγια τους μας έδωσαν ώθηση για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η «Αρωγή» είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους. Η «Αρωγή» ενημερώνεται από την Κρατική Πρόνοια, την Εκκλησία, τα Σχολεία, τους Τοπικούς Δήμους, αλλά και από ιδιώτες, σχετικά με περιπτώσεις συνανθρώπων που χρειάζονται την υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει το Σωματείο. Χάρη στην ακούραστη προσφορά των εθελοντών της «Αρωγής», από το 1995 που ιδρύθηκε το Σωματείο έχουν ενισχυθεί συνολικά 650 οικογένειες.

Η συνεχής προσφορά κοινωνικού έργου από την «Αρωγή» εστιάζει στα ακόλουθα:

– Συμπαράσταση σε μηνιαία βάση προς 30 άπορες οικογένειες και περίπου 200 άπορα άτομα, σε μία προσπάθεια να στηριχθούν οι άμεσες ανάγκες τους με έξοδα του Σωματείου σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο (έξοδα στέγασης & συντήρησης κατοικίας, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, έξοδα διαβίωσης και ρουχισμού, βοήθημα θέρμανσης, νοσήλια, προμήθεια φαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευση παιδιών, βοήθεια σε άπορους φοιτητές).

– Συμβολή στην ομαλή κοινωνικοποίηση 55 ατόμων με ειδικές ικανότητες, ιδρύοντας και στηρίζοντας διαρκώς τη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» στο Δήμο Αχαρνών

– Ίδρυμα μόνιμης φιλοξενίας άπορων, ορφανών & απροστάτευτων ατόμων με ειδικές ικανότητες. Το “Βαμβακάρειο Ίδρυμα – Αρωγή”, που κτίστηκε με δωρεά ιδιώτη ευεργέτη και μελών – φίλων της «Αρωγής»,  παραδόθηκε στο Δ.Αχαρνών με στόχο να αναζητηθεί από την Πολιτεία κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης ΑΜΕΑ ώστε να ενταχθεί και να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του.

Η «Αρωγή», λόγω της κρίσης, δυστυχώς αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας καθώς οι οικονομικοί πόροι, που κυρίως προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών και περιστασιακές δωρεές και προσφορές, δεν επαρκούν για την σταθερή συνέχεια του εθελοντικού κοινωνικού έργου που προσφέρει. Για την εθελοντική ομάδα της Αρωγής η συγκεκριμένη βοήθεια του Ομιλου Ροταράκτ Αθηνών ήταν πολύ ουσιαστική, καθώς οι προσφορές ειδών  θα δοθούν στις οικογένειες που προστατεύει η «Αρωγή».

 Ευχαριστούμε πολύ την «Αρωγή» που πρόσθεσε στην σελίδα της ενεργό σύνδεσμο για την δράση μας!