Προσφορά αγάπης: ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ !


UPDATE 4: Tέταρτο Σάββατο 10.01.2015:

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του ελληνικού μέρους της διεθνούς δράσης “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10. Ιανουαρίου 2015 στο κατάστημα “Σκλαβενίτης” στην Λυκόβρυση!

Ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου, Εκπρόσωπος Ελλάδος και Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης στο Med MDIO Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης  μαζί με το υποψήφιο μέλος Δήμητρα Βίτσου δούλεψαν σκληρά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16 το απόγευμα καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν 400κιλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συνολικής αξίας 760ευρώ!  Κατά την διάρκεια της δράσης ήρθε το υποψήφιο μέλος του Ο.Ρ.Κηφισιάς Ιωάννα Τούση και βοήθησε για μία ώρα! Επίσης, παρών ήταν και η Πρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Falez από την Αττάλλεια της Τουρκίας. Ρκτ. Seda Tüzel, η οποία εκπροσωπώντας τον Όμιλο της συμμετέχε κι στήριξε την μεγάλη διεθνή δράση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών!

Το βασικό μέρος της διεθνούς δράσης “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ” ολοκληρώθηκε!
Τα συγκεντρωμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης των τριών ημερών φτάσανε τους 2,7 τόνους!
Η δράση όμως δεν ολοκληρώθηκε! Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας για τα επόμενα που έρχονται!

photo 10.1.2015(Από αριστερά: Π.Σαμπατακάκης, Ι.Τούση, Δ.Βίτσου)

photo 2, 10.1.2015(Π.Σαμπατακάκης, Δ.Βίτσου,S.Tüzel)

UPDATE 3: Tρίτο Σάββατο 03.01.2015:

Η τρίτη ημέρα του “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3. Ιανουαρίου 2015 στο μεγάλο κατάστημα Σκλαβενίτης στην Χαλκηδόνα!

Ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου και Εκπρόσωπος Ελλάδος στο Med MDIO Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης ξεκίνησε την πρωινή βάρδια στις 11 μαζί με το υποψήφιο μέλος Δήμητρα Βίτσου, την Προπρόεδρο του Ομίλου Ροταράκτ Κηφισιάς Αθανασία Σιαφλέκη και την φίλη της Φωτεινή Καλογερογιάννη. Οι δύο τελευταίες έμειναν για μία ώρα και συνέβαλαν στην δράση του Ο.Ρ.Αθηνών!

Ο Προπρόεδρος και επίτιμο μέλος του Ο.Ρ.Αθηνών Ροτ. Μιχάλης Άλμπαν έφτασε λίγο αργότερα και βοήθησε εξίσου στην προσπάθεια. Στο τέλος της πρωινής βάρδιας είχαμε και άλλες ενισχύσεις! Το μέλος του Ομίλου Ρκτ. Σπύρος Αλεξανδράτος ήρθε επίσης και έπιασε δουλεία στην απογευματινή βάρδια καθώς και πέντε μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Κηφισιάς (Προπρόεδρος Κηφισιάς και Πρώην Εκπρόσωπος Ρκτ. Σταύρος Κουτουλογένης, Πρόεδρος Ρκτ. Εύη Αποστολίδη, Αντιπρόεδρος Ρκτ. Ιρίνα Χοβχαννισιάν, Ταμίας Ρκτ. Μαίρη Καλογρίδη και το μέλος Ρκτ. Φωτεινή Κουράκου) ήλθαν επίσης για να μας βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην μεγάλη διεθνή δράση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών! O Παύλος και η Δήμτρα έμειναν και στην απογευματινή δράση και με την βοήθεια των μελών του Ο.Ρ.Κηφισιάς καταφέραμε για ακόμη ένα Σάββατο να καλύψουμε και τις δύο εισόδους του καταστήματος εκτινάζοντας την συγκέντρωση τροφίμων στα ύψη! Στο τέλος της δεύτερης βάρδιας, ο Παύλος και η Δήμητρα γέμισαν κυριολεκτικά έως την οροφή τα αυτοκίνητά τους και μαζί με την πολύτιμη βοήθεια της Ιρίνας και της Φωτεινής μετέφεραν όλα τα τρόφιμα στο μέρος αποθήκευσης.

Το τρίτο Σάββατο της διενθους δράσης του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ!” ήταν άκρως επιτυχές χάρη στις προσπάθειες τριών μελών και ενός υποψήφιου μέλους του Ο.Ρ.Αθηνών, έξι μελών του Ο.Ρ.Κηφισιάς και μιάς φίλης του Ομίλου! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Κηφισιάς για την στήριξη και την συμμετοχή του στην δράση μας!

Στο τέλος της ημέρας, μετά από λεπτομερή καταμέτρηση τα συγκεντρωμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης των τριών ημερών φτάσανε τους 2,3 τόνους!

Ελπίζουμε να κάνουμε πραγματικότητα τον στόχο των 3 τόνων μετά το τέλους του 4ου και τελευταίου Σαββάτου του ελληνικού μέρους αυτής της διεθνούς δράσης!

photo 3o σαββατoο

(Δ. Βίτσου, Π. Σαμπατακάκης, Σ. Κουτουλογένης, Φ. Κουράκου, Ι. Χοφχαννισιάν, E. Αποστολίδη,
Σ. Αλεξανδράτος, Μ. Καλογρίδη μετά το 3ο Σάββατο)

UPDATE 2: Δεύτερο Σάββατο 13.12.2014:

To χθεσινό Σάββατο συνεχίστηκε πολύ δυναμικά η δράση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ”! Η προσπάθεια μας έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο μεγάλο παράρτημα της αλυσίδας Σκλαβενίτης στην περιοχή της Ν.Χαλκηδόνας στο οποίο λειτουργούν 50 ταμεία!

Ο Υπεύθυνος κοινωνικής δικτύωσης και διεθνών σχέσεων Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης ξεκίνησε στην πρώτη βάρδια στις 11 το πρωί, έχοντας μαζί του τα υποψήφια μέλη και δικηγόρους Κωνσταντίνο Καραμπίνη και Δήμητρα Βίτσου.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε ορεξάτα μοιράζοντας ενημερωτικά φιλάδια με τα προτεινόμενα προιόντα και πληροφορώντας τους καταναλωτές για την προσπάθεια του Ομίλου μας. Ήδη από τις πρώτες 2 ώρες και σε αυτό το Σάββατο είχαν γεμίσει 4 καρότσια του σούπερ μάρκετ! Λίγο πριν την δεύτερη βάρδια ξεκίνησαν μαζί με τα παιδιά που ήταν από το πρωί εκεί, ο Κοσμήτορας και υπεύθυνος επαγγελματικής διασύνδεσης Ρκτ. Χρήστος Χαχλιουτάκης και το υποψήφιο μέλος Νίκος Καψάλας. Κατά το μεσημέρι ενίσχυσαν πολύ την ομάδα ο Πρόεδρος Ρκτ. Πανος Καρακίζης και ο Αντιπρόεδρος Ρκτ. Χρήστος Κατωπόδης “κλείνοντας” και την δεύτερη είσοδο του μεγάλου καταστήματος. Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του Ομίλου είχαν πρόσβαση στο 100% των καταναλωτών που εισέρχονταν στο καταστήμα εκτοξεύοντας την συγκέντρωση στα ύψη! Στην δράση μας βοήθησε καταλυτικά και η παρουσία του επίτιμου μέλους μας, Προπρόεδρου του Ομίλου μας και μέλους του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών Ροτ. Μιχάλη Άλμπαν, ο οποίος, όπως και οι Πάνος Καρακίζης, Χρήστος Χαχλιουτάκης και Κωνσταντίνος Καραμπίνης, διέθεσαν 4 αυτοκίνητα γεμίζοντάς τα κυριολεκτικά με τρόφιμα!
Στην δεύτερη μέρα της δράσης μας έδωσε το παρών η φίλη του Ομίλου μας, Τέως Εκπρόσωπος Ροταράκτ της 2470 ΠΔΡ 2013-14 και Προπρόεδρος του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών-Βορρά Ρκτ. Δήμητρα Λυγούρα, η οποία με την σειρά της ενίσχυσε την δράση αγοράζοντας τρόφιμα και προιόντα για τα 5 ιδρύματα.
Το δεύτερο Σάββατο της δράσης του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην μεγάλη προσπάθεια των 5 μελών αλλά και των 3 υποψήφιων μελών του Ομίλου! Ο κόσμος ανταποκρίθηκε για ακόμη μία φορά αγκαλιάζοντας κυριολεκτικά το εγχείρημά μας!

Μετά το πέρας της ημέρας, πραγματοποιήθηκε η ακριβής καταμέτρηση των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν η οποία, μαζί με την συγκεντρωμένη ύλη του πρώτου Σαββάτου έφτασε τον 1,5 τόνο!

Ρεαλιστικός στόχος μας πλέον είναι οι 3 ΤΟΝΟΙ τροφίμων μέχρι το τέλος της δράσης!
Στηρίξτε την προσπάθειά μας!

IMG_1427

(X. Kατωπόδης, Π.Καρακίζης, Π. Σαμπατακάκης και Χ.Χαχλιουτάκης μετά το 2ο Σάββατο)

agorase allo ena 13.12

(Από αριστερά: Ρκτ. Π.Καρακίζης, Ρκτ. Χ. Κατωπόδης, Ρκτ. Χ. Χαχλιουτάκης, Ρκτ. Π. Σαμπατακάκης στην καταμέτρηση μετά το 2ο Σάββατο)7.12.2014 – UPDATE 1:

Το χθεσινό Σάββατο ξεκίνησε η δράση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών, “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ”! Η δράση ξεκίνησε στο παράρτημα της αλυσίδας Σκλαβενίτης στην Λυκόβρυση στις 11 το πρωί με την πρώτη βάρδια αποτελούμενη από τoν Κοσμήτορα Ρκτ. Χρήστο Χαχλιουτάκη, τον Υπεύθυνο κοινωνικής δικτύωσης και διεθνών σχέσεων Ρκτ. Παύλο Σαμπατακάκη καθώς και το υποψήφιο μέλος Γιώργο Κανέλλο.
Χωρίς να χάσουν ώρα ξεκίνησαν αμέσως προτρέποντας τους καταναλωτές στην είσοδο του καταστήματος να αγοράσουν ακόμα ένα προιόν, κάνοντας το δωρεά για τα 5 ιδρύματα τα οποία θέλουμε να βοηθήσουμε. Μέσα σε 2 ώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρόφιμα γεμίζοντας 3 καρότσια του σουπερ μαρκετ. Η δράση της πρώτης βάρδιας ενισχύθηκε σημαντικά με τον ερχομό του Προέδρου Ρκτ. Πάνου Καρακίζη, του Αντιπροέδρου Ρκτ. Χρήστου Κατωπόδη, της Γ.Γραμματέα Ρκτ. Μαρίας Αντωνίου καθώς και του επίτιμου μέλους και Προπροέδρου Ροτ. Μιχάλη Άλμπαν, οι οποίοι συνέχισαν μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και γεμίζοντας το ένα μετά το άλλο τα καρότσια του καταστήματος με τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας.
Η πρώτη από τις 4 μέρες της δράσης “ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ” στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψιν τους δύσκολους καιρούς που περνάει ένα τρομακτικά μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά το πέρας της ημέρας, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καταμέτρηση των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν η οποία ξεπέρασε τα 310 κιλά!
Στόχος μας είναι οι 2 τόνοι τροφίμων μέχρι το τέλος της δράσης! Στηρίξτε την προσπάθειά μας!

agorase allo ena phot 6 cut

(Από αριστερά: Ρκτ. Χ. Χαχλιουτάκης, Ρκτ. Π. Σαμπατακάκης, Γ. Κανέλλος στο 1ο Σάββατο)10811499_10152889998636779_1084734278_n

Το ερχόμενο Σάββατο 6. Δεκεμβρίου ξεκινάει η μεγάλη δράση του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών « AΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ » ! Πρόκειται για μία προσπάθεια του Ομίλου μας να συγκεντρώσει όσο περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης γίνεται, τα οποία θα μοιράσει σε 5 ιδρύματα που έχει έρθει σε επικοινωνία. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ!

Η δράση μας θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων «Σκλαβενίτης» σε 4 Σάββατα, αρχίζοντας από το κατάστημα στην Λυκόβρυση (Λεωφόρος Αμαρουσίου 38) στις 6 Δεκεμβρίου 2014, συνεχίζοντας στις 13.12 και 3.1.2015 στο κατάστηματα της Χαλκηδόνας και ολοκληρώνοντας την δράση το Σάββατο 10.1.2015 πάλι στο κατάστημα στην Λυκόβρυση.

Φίλοι και μέλη του Ομίλου Ροταράκτ Αθηνών θα βρίσκονται στην είσοδο των καταστημάτων και τα 4 Σάββατα, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με λίστα προιόντων και προτρέποντας τους καταναλωτές να αγοράσουν άλλο ένα προιόν (ή και περισσότερα) από αυτά που θα αγόραζαν, δωρίζοντας το στην προσπάθεια που κάνουμε!

Επίσης, η αλυσίδα καταστημάτων «Σκλαβενίτης», δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, έκανε δωρεά 150 ευρώ για αυτή την προσπάθεια του Ομίλου μας! Τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα ιδρύματα που θα βοηθήσουμε.

Aκολουθούν μερικές  πληροφορίες για τα τα ιδρύματα τα οποία θα βοηθήσουμε:

1. Η «Αρωγή» είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους.

2. Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

3. Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1859 με σκοπό τη φιλοξενία και περίθαλψη των εγκαταλελειμμένων βρεφών και νηπίων, την αποκατάστασή τους καθώς την προστασία της μητέρας (έγγαμης και άγαμης).

4. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

5. Στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “Οι Άγιοι Ανάργυροι” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%.

Σας παρακαλούμε θέρμα επικοινωνήστε μαζί μας και  στηρίξτε την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν τόσο ανάγκη!