Αγόρασε άλλο ένα: 600kg στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι» !


Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, στην προσπάθειά του να ενισχύσει το δύσκολο έργο φιλανθρωπικών και κοινωνικών ιδρυμάτων της χώρας μας τα οποία προσφέρουν αγάπη, φροντίδα και ζεστασιά σε συνανθρώπους μας έδειξε την έμπρακτη ευαισθητοποίησή του στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο « Άγιοι Ανάργυροι »  στην Κάντζα Παλλήνης προσφέροντας 600 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας αξίας 1100 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί τα δύο πρώτα Σάββατα της δράσης «ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ».

Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων, ένα οικοτροφείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και κλειστής περίθαλψης το οποίο εγκαινιάστηκε την 1η Σεπτέμβρη 1997 με στόχο η επιβαρυμένη από τη φυσική αναπηρία ζωή των παιδιών τους να γίνει μέσω του ειδικού προσωπικού λίγο πιο ανάλαφρη. Οι οικονομικές ανάγκες του ιδρύματος καλύπτονται αποκλειστικά από τα νοσήλια των 52 ενοίκων (ηλικίας 22-50 ετών), με αποτέλεσμα οι χορηγίες και οι δωρεές να καθίστανται όχι μόνο πολύτιμες αλλά απαραίτητες.

ag

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ρκτ. Πάνος Καρακίζης, η Γενική Γραμματέας Ρκτ. Μαρία Αντωνίου ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης και Διεθνών Σχέσεων Ρκτ. Παύλος Σαμπατακάκης και δύο υποψήφια μέλη του Ο.Ρ. Αθηνών Γιώργος Κανέλλος και Δήμητρα Βίτσου. Τέλος στη δράση συμμετείχε και το επίτιμο μέλος, Προπρόεδρος του Ομίλου μας και μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών Ροτ. Μιχάλης Άλμπαν.

Έχοντας φορτώσει δύο αυτοκίνητα τα μέλη μας με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκαν το οικοτροφείο όπου και έγινε η δωρεά. Η υποδοχή τους από το προσωπικό και τον Διευθυντή αυτού, κ. Κωνσταντίνο Δήμου, ήταν θερμότατη και τα λόγια τους έδωσαν μια πολύ συγκινητική διάσταση στη δράση του Ομίλου μας καθώς διαπιστώθηκε ότι το οικοτροφείο είναι μία από τις δομές που ακόμη υπάρχει χάρη στην επιμονή των γονέων, την αυταπάρνηση των εργαζομένων και τη φιλανθρωπία αρκετών ευαισθητοποιημένων πολιτών. Μόνο μία επίσκεψη αρκεί για να δει κανείς ότι τελικά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο είναι υπόθεση όλων μας. Η ενότητα του Ομίλου μας ευελπιστούμε θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν ιδρύματα όπως το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι » για την ανακούφιση των εχόντων ανάγκη.